Domáca vegeta: Recept prezradil šéfkuchár Michal Konrád
Kupovaná
vegeta je tŕňom v očiach gastro kritikov. A nie je ani každému
pochuti.
Nie je však vegeta ako vegeta. Môžete si ju spraviť doma a jej recept mi poradil známy šéfkuchár Michal Konrád.
„Dá sa urobiť veľmi jednoduchým spôsobom. Ak máte zvyšky koreňovej zeleniny - napríklad mrkvy, petržlen, cibuľovinu alebo cesnakovinu, môžete ísť na to. Dokonca poslúžia aj zeleninové šupky, pokiaľ sú ich dôkladne umyjeme. Ideálne je ich čo najjemnejšie nastrúhať a dať vyschnúť. V lete napríklad na slniečku alebo v trúbe na 50 stupňov Celzia, pokiaľ nie je zeleninka úplne suchá," povedal v rozhovore pre Aktuality.sk.
„Taktiež musím spomenúť rôzne druhy byliniek. Keď si niekto pestuje bazalku, tymián, oregano – aj tie jednoduchým spôsobom vysušte a potom dajte do mlynčeka a rozmixujete. Budete mať prášok a keď chcete, viete si do toho pridať soľ. Takto jednoducho sa dá vytvoriť vegeta," uzavrel Michal Konrád.