20.05.2023
Karlovarská knedľa, urobíš ju ľavou-zadnou
01.04.2020
A
teraz sa podrž. Tvoja
tradičná karlovarská knedľa bude vlastne z obyčajných rožkov z obchodu. Lebo tieto recepty nechcú
čitateľa
týrať. Sú príjemné. Nežiadajú,
aby si pre suprové knedle piekol doma blbé rožky alebo žemle.
Pre 4 hlavy potrebuješ:
- 10 aspoň jednodňových rožkov z obchodu
- 2 vajcia
- pár stoniek pažítky
- pár lístkov čerstvej bazalky
- 2 dcl vlažného mlieka
- štipku soli
- potravinársku fóliu
Urob si ju:
- Rožky rozmnožíš na kolieska a šupneš ich do veľkej misy. Prileješ tam vlažné mlieko, 2 žĺtka a posolíš. Pridáš aj nadrobno pokrájanú pažítku s bazalkou. Bielka metličkovým mixérom vyšľaháš na sneh a ten následne dodáš do misy. Vyšľahané bielka zväčšia svoj objem a uľahčia tvoj úmysel pri miesení budúcej knedle.
- Ideálne rukou vymiesiš hustú masu a strčíš ju do chladničky na 20-30 minútový chillout.
- Nadišiel čas z masy vytvoriť 2 valčeky, ktoré potom zabalíš do kuchynskej fólie. Valčeky nech sú aspoň v 2 vrstvách fólie.
- Budúce knedlíky hodíš do hrnca s vriacou vodou a 20-30 minúť necháš variť.
- Cez vriaci kúpeľ naboptnajú a keď príde čas, vyberieš ich, vyzlečieš z fólie a necháš vychladnúť.
Servíruj ich k dobrému maďarskému guľášu. Nájdeš ho tu: