Ľudová pochúťka za pár minút: Vysmážaná brokolica v trojobale
19.11.2020
Vysmážaná brokolica v trojobale namiesto karfiolu. Tak to je vec! Týmto obedom nič nepokazíš a ešte si pochutíš.
Sebavedomo
ju ponúkni návšteve, ktorá sa na obed rúti k tebe. Recept je od tety. Keď ma ponúkla takouto brokolicou, dodala, že ju doma uprednostňujú pred legendárnym vysmážaným karfiolom.
No, veď posúďte sami.
Potrebuješ:
- brokolicu
- na trojobal: 2 vajcia, hladkú múku a strúhanku
- štipku soli
- olej na vysmážanie
Louis Hansel @shotsoflouis / Unsplash
Postup
Je presne taký istý, ako by ste vysmážali zmieňovaný karfiol.
- Brokolicu povar v slanej vode 5-10 minúť. Pozor, nech nie je úplne mäkká, aby sa pri obaľovaní v strúhanke nerozpadla.
- Po vytiahnutí z hrnca nechaj brokolicu vychladnúť.
- Nasleduje klasický postup. Kvety brokolice obaľte v hladkej múke, vo vajci a následne obsypte v strúhanke.
- Ak chcete poctivý trojoal, celý proces zopakujte ešte raz. Múka-vajce-strúhanka.
- Vysmážaj v horúcom oleji do zlatista, následne brokolicu nechaj odkvapkať v servítkoch, aby sa zbavila zbytočného tuku.
- Podávaj napríklad s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.