Máte radi poéziu? Čítajte blog Nejedna báseň
Ak si chcete na internete – okrem vážnych a neraz aj negatívnych správ – prečítať príjemné veci, všimnite si novinku.
Mexická kuchyňa sa vyznačuje typicky výraznými chuťami a ingredienciami všetkých farieb.
Článok je v spolupráci so SlimPasta
Základom sú fazule, chilli papričky, kukurica a kukuričná či pšeničná múka, z ktorej sa vyrába tradičné mexické pečivo - tortilla.
Tieto ingrediencie sú základom pokrmu burrito, ktorý si získal obľubu po celom svete.
Burrito znamená v španielčine „somárik", pretože svojím tvarom pripomína balíky prevážané na chrbte somárov. My sme si burrito pripravili s nízkokalorickou ryžou Slim Pasta, ktorá túto lahôdku značne kaloricky odľahčí a vy si tak môžete bez výčitiek naservírovať "somárika" navyše.4 porcie
V hrnčeku rozohrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, chilli papričkou a restujte, kým nebude cibuľa urobená dosklovita.
Do hrnca vložte hovädzie mäso a osmažte ho dohneda. Potom pridajte paradajky, mletú papriku, zmes osoľte, okoreňte, všetko dôkladne premiešajte a chvíľu duste.
Otvorte obal ryže Slim Pasta, ryžu vysypte priamo do mäsového ragú, všetko opäť dôkladne premiešajte a pokrm ešte chvíľu ohrievajte.
Po cca 5 minútach pridajte do zmesi scedené čierne fazule a opäť všetko premiešajte. Na záver pridajte nadrobno nasekaný koriander.
Pripravte si tortilly. Môžete ich ohriať buď v mikrovlnnej rúre, alebo len tak nasucho na panvici. Keď budú tortilly hotové, nasypte na navrch strúhaný cheddar a pridajte ragú.
Množstvo by malo byť také, aby sa dala tortilla pohodlne zabaliť a nič z nej nevytekalo. Prehnite prázdne okraje cez zmes a zabaľte do rolky.
Burrito servírujte s kyslou smotanou.
TIP: tortilly môžete ešte vylepšiť. Posypte ich cheddarom a dajte zapiecť do rúry pri teplote 180 °C cca 8 - 10 minút.
Ak si chcete na internete – okrem vážnych a neraz aj negatívnych správ – prečítať príjemné veci, všimnite si novinku.