Netradičné tuniakové „sushi“

13.09.2021

Sushi je jedno z najznámejších jedál japonskej kuchyne. Väčšina ľudí si predstaví surovú rybu a ryžu. Sushi sa dá však pripraviť aj inak.

Foto: Lan Pham / Unsplash
Foto: Lan Pham / Unsplash

Článok je v spolupráci s KetoMix

Vyskúšajte našu keto verziu s tuniakom a uhorkou.

Čo budete potrebovať:

Postup:

  • Uhorku nakrájajte na dlhé tenké plátky.
  • V miske zmiešajte tuniaka (šťavu zlejte), Vajonézu, cesnakový dresing a zázvor.
  • Avokádo nakrájajte na malé hranolčeky tak, aby dĺžkou zodpovedali šírke uhorkového plátku.
  • Na každý plátok naneste a rozprestrite trošku zmesi, na okrej dajte avokádový hranolček a zmotajte do rolky.
  • Môžete to vyskúšať aj inak - uhorku nakrájajte na hrubšie kolieska a pomocou lyžičky na navrch naneste zmes.
  • Každé koliesko následne ozdobte kúskom avokáda.