Netradičné tuniakové „sushi“
13.09.2021
Sushi je jedno z najznámejších jedál japonskej kuchyne. Väčšina ľudí si predstaví surovú rybu a ryžu. Sushi sa dá však pripraviť aj inak.
Foto: Lan Pham / Unsplash
Článok je v spolupráci s KetoMix
Vyskúšajte našu keto verziu s tuniakom a uhorkou.
Čo budete potrebovať:
- tuniaka vo vlastnej šťave,
- Vajonézu dresing bez kalórií,
- KetoMix Pikantný cesnak dresing bez kalórií,
- trošku sušeného zázvoru,
- avokádo na ozdobu,
- šalátovú uhorku.
Postup:
- Uhorku nakrájajte na dlhé tenké plátky.
- V miske zmiešajte tuniaka (šťavu zlejte), Vajonézu, cesnakový dresing a zázvor.
- Avokádo nakrájajte na malé hranolčeky tak, aby dĺžkou zodpovedali šírke uhorkového plátku.
- Na každý plátok naneste a rozprestrite trošku zmesi, na okrej dajte avokádový hranolček a zmotajte do rolky.
- Môžete to vyskúšať aj inak - uhorku nakrájajte na hrubšie kolieska a pomocou lyžičky na navrch naneste zmes.
- Každé koliesko následne ozdobte kúskom avokáda.