Sieť Jednota hlásila nápor zákazníkov, predzásobili sa múkou, cukrom či cigaretami

27.10.2020

Potravinová sieť COOP Jednota informovala, že počas pilotného testovania na koronavírus zabezpečovala obyvateľom Oravy a okresu Bardejov potraviny prostredníctvom viac ako sto predajní.

Zdroj: Facebook / COOP Jednota, Najlepšie domáce potraviny
Zdroj: Facebook / COOP Jednota, Najlepšie domáce potraviny

Zdroj: Tlačová správa COOP Jednota

Slovenský reťazec prevádzkuje viac ako 2 000 predajní, ktoré sa začali zapĺňať spotrebiteľmi už vo štvrtok večer, krátko po zverejnení sprísnených opatrení na nadchádzajúce dva týždne. V správe pre médiá píše, že nápor na predajne pokračoval v piatok krátko po ich otvorení, pričom najväčší bol na Orave. Koncom víkendu sa situácia postupne upokojovala.

„Na rozdiel od veľkých zahraničných reťazcov, ktorí svoje predajne prevádzkujú predovšetkým vo veľkým mestách s vyššou nákupnou silou, COOP Jednote bude vždy záležať na tom, aby aj ľudia žijúci na vidieku mali možnosť zásobiť sa aspoň základnými druhmi potravín," uviedol Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie Jednoty.

Spotrebitelia podobne ako počas prvej vlny nakupovali najmä trvanlivé potraviny: múku, cestoviny, cukor a konzervy. Veľký záujem bol o mliečne výrobky, pečivo a šunky, ktoré si zákazníci nechávali nakrájať aj v kilových množstvách. Zvýšený dopyt bol po cigaretách.

Slovenský reťazec píše, že na nárast zákazníkov bol pripravený. Počítal aj s plánom rýchleho predisponovania tovaru a zamestnancov v prípade potreby.

Mali by zvládnuť ďalšie týždne

Lellák zároveň zdôraznil, že všetkých viac ako 2 000 predajní Jednoty je pripravených zvládnuť ďalšie týždne, počas ktorých čaká Slovensko plošné testovanie na COVID-19.

„Uvítali by sme však väčšiu informovanosť zo strany štátu a najmä upokojenie situácie, aby sa predišlo panike. Za seba ako predajca môžeme všetkých spotrebiteľov uistiť, že v COOP Jednote sme určite pripravení," dodal.

Maloobchodná sieť má pokryté zásobovanie prostredníctvom desiatich logistických centier strategicky rozmiestnených po celom Slovensku. Zároveň spolupracuje so stovkami regionálnych dodávateľov, z ktorých najväčšiu časť tvoria pekári. Potravín je dostatok, reťazec však prosí zákazníkov o disciplinovanosť a ohľaduplnosť voči personálu i voči sebe navzájom.