Tradičné vianočné dobroty v ľahšom šate? Skúste „keto” spôsob

04.12.2020

Jedlo tvorí počas Vianoc zásadné a tradičné momenty. Rovnako ako darčeky. Každý sa teší na výbornú chuť domácej vianočky, zemiakového šalátu, kapra či lososa.

Zdroj: KetoMix
Zdroj: KetoMix

Článok je v spolupráci s KetoMix

S týmito receptami si tradičné jedlá môže vychutnať každý. Bez výčitiek či obáv o svoju postavu. Pripravte si tento rok svoje obľúbené recepty trošku inak.

Keto vianočka

Na cesto budete potrebovať:

4 vyšľahané bielky, 230 g zmesi na KetoMix žemle, 60 ml Alpro mandľového nápoja bez cukru, 30 g rozpusteného masla, 100 ml rumu, ½ lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžičky prášku do pečiva, 3 g KetoMix vanilkovej príchute, mleté mandle podľa chuti, mandľové plátky na posypanie.

Postup:

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. V mise zmiešajte zmes na KetoMix žemle, prášok do pečiva, KetoMix vanilkovú príchuť, citrónovú kôru, mandľový nápoj, rozpustené maslo a rum. Postupne zapracujte sneh z bielkov.

Cesto môžete vložiť do vymastenej formy alebo upliesť vianočku, ktorú posypete mandľovými lupienkami. Pečte pri teplote 180°C približne 20 minút.

Zemiakový šalát á la keto

Na základ šalátu budete potrebovať:

¼ stredne veľkého zeleru, ¼ bielej reďkovky okrúhlice, ½ balenie kyslej smotany, 2 vajce natvrdo, lyžičku horčice bez cukru, soľ, čierne korenie, KetoMix Vajonézu.

Postup:

Koreňovú zeleninu očistite a uvarte domäkka. Dajte variť aj vajíčka. Po uvarení zeleninu a vajcia natvrdo nakrájajte na menšie kocky a vložte do väčšej misy.

Pridajte kyslú smotanu, KetoMix Vajonézu, horčicu, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Šalát nechajte cez noc uležať v chladničke.

Vyprážaný kapor

Na 1 porciu budete potrebovať:

100 g kapra alebo inej ryby, soľ, korenie, KetoMmix Proteínovú pažítkovo-cibuľovú omeletu, olivový olej.

Postup:

Filet z ryby umyte, očistite a osušte. Osoľte a okoreňte. Následne ho obaľte v zmesi KetoMix omelety s pažítkovo-cibuľovou príchuťou. Vyprážajte na troške oleja z obidvoch strán.

Podávajte spolu so „zemiakovým šalátom" ozdobeným pažítkou a plátkom citrónu.

Losos pečený v rúre

Na 1 porciu budete potrebovať

filet z lososa 200 g, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu.

Postup:

Filet z lososa osoľte, okoreňte a položte kožou dole na papier na pečenie.

V rúre pečte pri teplote 180°C približne 30 - 40 minút.

Po upečení ho pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte so šalátom.