Zapečené plnené papriky
Plnené papriky sú stálicami slovenskej kuchyne. Mnohí z nás tento recept poznajú už od detstva.
Článok je v spolupráci so Slim Pasta
Maminky nám ich servírovali s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a niekedy s knedľou či zemiakmi. My sme pre vás vybrali odľahčený variant a papriky pripravili na vegetariánsky spôsob.
Namiesto mäsa sme použili konjakovú ryžu Slim Pasta so zmesou olív, jarnej cibuľky, špenátu a syra. Konjaková ryža dá tomuto receptu punc „diétny", pretože je úplne bez sacharidov a má len 6 kcal na 100 g.
Navyše je plná vlákniny glukomanan, ktorá vás perfektne zasýti.
1 porcia
Ingrediencie:
- 1 balenie konjakovej ryže Slim Pasta
- 3 menšie papriky
- 50 g gorgonzoly
- 1 ks mozzarelly
- čerstvý baby špenát
- čierne olivy
- jarná cibuľka
- mleté čierne korenie, soľ
Zmes vystačí na naplnenie dvoch veľkých paprík. Ak si vyberiete menšie papriky, naplníte ich zmesou tri.
Postup:
Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Papriky umyte, očistite a nakrájajte na polovičky alebo tretiny. Teraz si pripravte náplň. Vyberte ryžu Slim Pasta z obalu a prepláchnite ju pod tečúcou vodou.
Pripravte si misku na zmes, do ktorej dajte ryžu, pokrájané čierne olivy, rozdrobenú gorgonzolu, hrsť nasekaného čerstvého špenátu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a všetko premiešajte. Teraz začnite postupne plniť papriky. Keď budete mať papriky naplnené, posypte ich nastrúhanou mozarellou, vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte zapiecť.
Zapekajte cca 15 minút, kým nebude syr dozlata zapečený.
TIP: ak máte radi bylinky, vyskúšajte pridať do náplne napríklad koriander alebo bazalku.
Dobrú a ľahkú chuť!